Business Central Developer i Mauritius

Mit navn er Mathias Hansen. I det daglige arbejder jeg som Business Central-udviklingskonsulent, og arbejdsindholdet er cirka ligeligt fordelt mellem kundespecifikke tilpasninger og kerneudvikling på NaviPartner-produkter.

Alsidigt arbejde i en levende virksomhed

Jeg er lidt af en hybrid, så selv om hovedvægten ligger på Business Central-udvikling, så får jeg blandt andet også konsulent-, arkitekt-, projektleder- og supportopgaver. Desuden hjælper jeg til med oplæring af de lokale, som er ret skarpe og meget læringsvillige. Der er også en hel del sparring med kollegaer omkring produkter, processer og strategier. Jeg arbejder i en levende virksomhed, hvor individet bliver hørt og har en betydning.

Tropisk klima, venlige mennesker og smuk natur trak

Som medarbejder ved NaviPartner var jeg på to kortere arbejdsophold på Kontor Syd, som vi kalder den mauritiske afdeling. Det tropiske klima, de venlige mennesker og den smukke natur satte tanker i gang, så efter en hel del tænketid i Danmark, besluttede jeg mig til sidst for at tage springet og søgte om at blive forflyttet til NaviPartner Mauritius.

Jeg regnede med at min jobfunktion ikke ville ændre sig meget efter flytningen, således at jeg stadig ville have kundekontakt og tæt tilknytning med Kontor Nord i forbindelse med nyudvikling.

Tidsforskellen er en fordel

Med Lync, IP telefoni og net-meetings synes jeg, at afstanden mellem Danmark og Mauritius føles meget lille, og den største forskel i forhold til at arbejde i Danmark er tidsforskellen, da Mauritius er nogle timer foran. Som udvikler meget rart at have ”uforstyrrede” morgentimer, hvor man kan deploye tilpasninger i stedet for om aftenen, som det var tilfældet i Danmark.

Imødekommende kultur gør det nemt at falde til

Mauritius har anderledes kultur end Danmark, der er en herlig fusion af blandt andet afrikansk, indisk, kinesisk og fransk. For eksempel siger man pænt goddag med hånd om morgenen til alle på kontoret, og det er ikke unormalt at blive spurgt om ”how are you?” flere gange på godmorgen-turen. Det er rigtigt spændende at opleve, og overraskende nok bliver dansk humor og ironi fint forstået, så det er virkeligt hyggeligt med fredagsøllerne.

Min fritid går blandt andet med motion om tirsdagen på den lokale fitnessklub, onsdags-fodbold med kollegaerne, fredagsøl og hiking lørdag morgen i den nærliggende National Park, samt en bytur i ny og næ.

I de seneste to måneder har jeg mødt rigtigt rare mennesker, der hviler i sig selv og er gode til at inkludere alle. Før jeg tog af sted fra Danmark, var en af mine bekymringer, at jeg slet ikke kendte nogen. Men jeg synes, det sociale er kommet lidt af sig selv, og jeg er glad for at have mødt nogle rigtigt fine mennesker, som jeg også nyder at hænge ud med i privaten.

Dagligdagsluksus på førsteklasse

Jeg er lidt af en livsnyder, så jeg synes det er skønt med pool og havudsigt fra min lejlighed. Desuden har jeg en rar maid, der ikke bliver sur, når jeg roder uden at rydde op. Det er dagligdagsluksus på førsteklasse, som jeg aldrig ville kunne opleve i Danmark.

Eneste ulempe: I den fysiske verden er der lang vej hjem

Der er ca. 9.500 km mellem Mauritius og Danmark, så det er sjældent jeg får set venner og familie.
Jeg har en målsætning om at tage til Danmark to gange om året, men det har været svært at efterlade det kendte liv ”derhjemme”.

Ingen fast hjemrejsedato

Jeg har bestemt mig for at tage hjem, når jeg ikke længere synes det er fedt at bo her. Det er ikke foreløbigt.